Van Oord
Evers en de Gier ontwikkelt samen met Van Oord de Climate Risk Overview
De Climate Risk Overview die Van Oord - een bedrijf gespecialiseerd in Marine ingenuity - ontwikkelde is top-notch. Daar hoort een optimale gebruikerservaring bij. Wij zijn trots dat Van Oord bij ons aanklopte om ze te helpen bij verbeterde UX en UI.

De Climate Risk Overview: wat doet ‘ie eigenlijk?

In Nederland is watermanagement heel goed geregeld, waardoor je bijna zou vergeten hoe kwetsbaar veel (andere) gebieden zijn. In de nieuwe mondiale (!) Climate Risk Overview van Van Oord wordt heel veel data samengebracht, in diverse datalagen. De gegevens zijn allemaal afkomstig uit openbare bronnen en ingedeeld in stukken kustlijn van steeds 10 kilometer lang.

Binnen de tool kan op de verschillende parameters gefilterd worden, zodat ingezoomd kan worden op bepaalde hotspots naar keuze. Wereldwijd kan iedereen de tool gebruiken en informatie over bedreigde kustgebieden vergaren, opslaan en delen. Kortom: de Climate Risk Overview maakt risico’s van kustgebieden inzichtelijk voor gebruikers. Wat weer een uitstekende reminder is om - waar nodig - actie te ondernemen om risico’s in te perken.


Wij:
• Gaven ‘m een frisse uitstraling en gebruikten daarbij Van Oord-merkkleuren en elementen uit de bestaande merkidentiteit
• Maakten de tool extra gebruiksvriendelijk. Onze ontwerpkeuzes baseerden we op zogenaamde ‘user need statements’, ofwel gebruikersverhalen: Als [doelgroep] wil ik [functie] zodat ik [doel].
• Hielpen onze opdrachtgever efficiënt, door een optimale samenwerking binnen ons eigen team én met de opdrachtgever. In twee weken tijd leverden we het concept op.

En alsof het nog niet leuk genoeg was om dit product te ontwikkelen voor een goed, duurzaam doel en voor een fijne Rotterdamse partij… Later dit jaar wordt de Climate Risk Overview officieel overhandigd aan de heer Ban Ki-Moon, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties!

What’s new?

Bekijk meer nieuws
Meer weten over dit project?
ferry@eversendegier.nl
010 213 00 39