Ontdek het

bij Zuidwijs

Zuidwijs
Opdrachtgever
165+
Kinderen bereikt in Zuidwijk
4-8
Leeftijd kinderen
5
Activiteiten
Wat we hebben gedaan
Merkstrategie
Positionering
Naamgeving
Pay-off
Visuele merkidentiteit
Print
Templates
Website

Zuidwijs is een uniek weekendprogramma dat zich richt op alle basisschoolkinderen uit Zuidwijk, met als doel hen te introduceren aan een wereld vol leuke en leerzame activiteiten. Het programma is ontworpen om de kinderen niet alleen een plezierige tijd te bieden, maar ook om hen te stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken van nieuwe interesses. Wij ontwikkelden een merk met passende naam dat kinderen enthousiasmeert.

Een duidelijk en herkenbaar merk

Ontdekken doe je door te doen, maar daarvoor moet je wel de mogelijkheid hebben. En voor sommige dingen in het leven heb je geld nodig. Wat doe je als je dat niet hebt? Dan ga je naar Zuidwijs, de plek om kennis te maken met leuke activiteiten!

We positioneerden dit programma als een nieuwsgierige gids die kinderen helpt hun interesses te ontdekken. Centraal binnen de uitstraling staat het concept van het 'Aha-moment' – een moment van ontdekking, verrassing of begrip. Zuidwijs transformeert zo in een plaats van verwondering, waar je plotseling inzicht verkrijgt, ontdekt waar je interesses liggen en voortdurend wordt verrast. Deze kerngedachte is verweven in alle aspecten van de branding en communicatie, ontworpen om zowel kinderen als hun ouders aan te spreken en te motiveren deel te nemen aan dit verrijkende programma waar je wijs wordt.

Van idee naar onderscheidend merk: onze aanpak voor Zuidwijs

1. Merkstrategie, positionering en naamgeving
Samen met het team beginnen we met het ontwikkelen van een merkstrategie en positionering. We verkennen de kernwaarden, missie, en visie van de organisatie om een sterk fundament te leggen. Vervolgens bepalen we een naam die de essentie van het merk perfect weergeeft en aanspreekt bij de doelgroep.

2. Visuele merkidentiteit
Na het bepalen van de positionering vertalen we deze naar een visuele merkidentiteit. Dit omvat het ontwerpen van onderscheidende merkelementen zoals het logo, kleurenschema en beeldconcepten. Ons doel is om een visuele stijl te creëren die de merkboodschap krachtig en consistent overbrengt.

3. (Digitale) Implementatie
We zorgen ervoor dat de nieuwe merkidentiteit ook digitaal consistent wordt doorgevoerd. Dit betekent dat we alle online touchpoints, van de website tot social media, afstemmen op de merkstrategie. Hierdoor garanderen we dat elke interactie met de doelgroep de juiste merkbeleving biedt en de verwachtingen overtreft.

Ferry de Gier
Creative Director bij Evers en de Gier

"Met Zuidwijs creëren we een wereld vol ontdekkingen en aha-momenten voor basisschoolkinderen. Het programma stimuleert persoonlijke groei en nieuwe interesses, allemaal verpakt in een merk dat enthousiasmeert en inspireert. Zuidwijs is de plek waar kinderen leren door te doen en voortdurend verrast worden."

Wil je ook een onderscheidend merk neerzetten?

Klaar om impact

te maken?

Neem contact op