Zo krijgen we bewoners warm voor Aardwarmte
Branding | Website

De opdracht

Rijnmond Aardwarmte zoekt en ontwikkelt aardwarmtebronnen in de regio Rijnmond. Op termijn worden deze ingezet om op een duurzame manier energie op te wekken. Het is een initiatief van ENGIE, Shell en Hydreco Geomec.

De challenge

Hoewel het nog even duurt voor er daadwerkelijk mensen van deze energiebron gebruik gaan maken, zijn er al werkzaamheden gestart. De stakeholders vinden het heel belangrijk om daar eerlijk en transparant over te communiceren. Daarom is Rijnmond Aardwarmte in het leven geroepen. Een uitdaging in dit project? Alle neuzen dezelfde kant op krijgen, vooral door de schaalgrootte van de stakeholders.

De oplossing

Met effectieve, interactieve sessies (en ons aanstekelijke enthousiasme 😉) kregen we samen met onze opdrachtgevers de juiste kernwaarden boven tafel. Op basis daarvan ontwikkelden wij een identiteit - inclusief een passende projectnaam - en ontwierpen de website.

User research

Zo krijgen we bewoners warm voor Aardwarmte

Rijnmond Aardwarmte biedt alle benodigde informatie, om vragen die bij omwonenden kunnen spelen te beantwoorden. Ons doel? Die informatie op een laagdrempelige, duidelijke en eerlijke manier overbrengen.

Uit de sessies kwamen deze behoeften naar voren:

  • Omwonenden willen weten wat het voor hen gaat betekenen

  • Omwonenden willen bondige teksten in begrijpbaar Nederlands

  • Omwonenden willen weten hoe participatie en inspraak gaat plaatsvinden

Branding

Een verklarend en
pretentieloos logo

Het logo van Rijnmond Aardwarmte beeldt letterlijk uit wat er gebeurt in het aardwarmteproces: Bij aardwarmtewinning wordt warm water uit opgepompt uit de ondergrond. Warmtewisselaars geven de warmte af aan leidingwater in het warmtenet. Het afgekoelde water gaat direct weer de grond in.

Website

Complexe materie,
simpel uitgelegd.

De projectwebsite vertelt in heldere taal wat er gaat gebeuren in de regio. Met een interactieve kaart kun je volgen wat de status is van ieder onderzoeksgebied. Voor jargon en moeilijke begrippen gebruiken we tooltips om hun betekenis uit te leggen, zonder dat de teksten daarmee te lang wordt.

Stappenplan

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen

Voor wie dieper in de materie wil duiken is er een uitgebreid stappenplan beschikbaar waarin omwonenden alle stappen van het project vooraf kunnen doorlezen, met de nadruk op de inspraakmomenten. De website is zo opgezet dat in de volgende fase van het project voor iedere regio een eigen voorlichtingspagina ingericht kan worden.

What we did
Branding
Creatieve sessie
Website
Naamgeving
Illustratie
Bekijk de site
rijnmondaardwarmte.nl

Meer websites

Meer weten over dit project?
koen@eversendegier.nl
010 213 00 39