Nieuw
We hebben een nieuw website. Wat vind je ervan?
Weten wat er speelt
met slimme politieke monitoringsdienst
User Interface
De uitdaging
Altijd op de hoogte van de stand van zaken
Met de online monitoringsdienst Mijn Publieke Zaken blijven corporates goed op de hoogte van wat er speelt rond de thema’s energie-, afval- en klimaatbeleid. In zowel politiek Den Haag als Brussel, maar ook op provinciaal en gemeentelijk niveau. Wij hebben de volledige portal opnieuw ontworpen en nieuwe functionaliteiten toegevoegd.
Vinden wat je zoekt
Uitgebreide zoekfuncties voor de database
Op de artikelenpagina vind je de meest recente artikelen die binnen jouw interessegebied vallen. Je kunt resultaten filteren op type, thema en periode of je kunt zelf zoeken naar specifieke documenten. Voor de echte ‘power users’ is er zelfs een geavanceerde zoekmachine.
Zoekresultaten
Zoeken buiten je thema’s
Iedere gebruiker is ingeschreven op bepaalde thema’s die voor hem of haar relevant zijn. Als je zoekt, zoek je automatisch binnen die thema’s. Kun je het toch niet vinden, dan kun je ook altijd met éen klik in alle artikelen zoeken. Handig!
Onboarding
Hoe werkt het?
Omdat er toch best veel veranderd is in het systeem, en we de huidige gebruikers niet wilden vervreemden, is er ook een slimme onboarding ontwikkeld. Hierin worden in een paar stappen de belangrijkste veranderingen en nieuwe functies uitgelicht. Tevens doen we een suggestie welke onderwerpen interessant kunnen zijn voor de gebruiker om te volgen. Zo kan iedereen snel aan de slag met het nieuwe systeem!
Iconen
Vertel het met iconen
Om het portaal met alle verschillende documenttypes overzichtelijk te houden hebben we custom iconen ontwikkeld. Ze geven duiding en zijn een welkome afwisseling in de ‘text heavy’ pagina’s.
Maak je eigen dossier
Lekker pinnen a la Pinterest!
Sommige documenten wil je snel bij de hand hebben. Deze kun je daarom opslaan binnen Mijn Dossiers. Hier kun je nieuwe dossiers aanmaken en de inhoud van je gemaakte dossiers bekijken.

Op een documentpagina vind je ook een knop om een document snel aan een bestaand dossier toe te voegen, of een start te maken met een nieuw dossier.
Nieuwsbrief
Handig weekoverzicht in je mail
Los van het portal hebben we ook de nieuwsbrief onder handen genomen. In die nieuwsbrief staat een weekoverzicht van alle artikelen die zijn geplaatst en een agenda met de aankomende politieke vergaderingen.
What we did
Portal design
User Flow
Dashboard
User Experience
User Interface
Design System

Meer digitale producten

Meer weten over dit project?
mans@eversendegier.nl
010 213 00 39