Zigzag
Optimale experience bieden, als je weet wie je user is
Gebruikersonderzoek is een essentieel onderdeel van ons werk als UX- ontwerpers. We gebruiken natuurlijk kwantitatieve data, cijfers en statistieken. Waardevol. Maar vaak krijgen ze pas écht betekenis als we er ook over praten met (potentiële) gebruikers.

Interviews helpen om:
– Behoeftes te achterhalen
– Nieuwe features te testen
– Gedrag te observeren

Een van de interviewmethodes die wij gebruiken is contextual inquiry: waarbij je niet alleen met de gebruiker praat, maar ook een taak, opdracht of applicatie laat uitvoeren om gebruikersgedrag te observeren. Handig: want zo zie je ook onbewust gedrag of kom je achter zaken die gebruikers zelf misschien vergeten te vertellen.

Het werkt goed, zeker als we een bestaand systeem re-designen. Zoals bij Zigzag, een puppytrainingsapp. We leerden hoe gebruikers de app gebruiken tijdens het trainen van hun puppy. Andere pluspunten: je komt erachter wat de knelpunten zijn in het huidige systeem en welke andere, nieuwe behoeftes gebruikers hebben. De naam van de techniek verraadt het al: ook de context – zoals omgeving, tijd en hulpmiddelen – spelen een rol.  

What’s new?

Bekijk meer nieuws
Meer weten over dit project?
ferry@eversendegier.nl
010 213 00 39