Schluss
Evers en de Gier ontwerpt de interface van de Schluss app
Hoe zorg je dat mensen weer de controle hebben over hun gegevens? Evers en de Gier ontwerpt de interface van de Schluss app.

Met Schluss slaan mensen straks al hun persoonlijke gegevens op één plek op: in een eigen digitale kluis. Vanuit daar geef je inzage aan een ander, onder jouw voorwaarden.

Denk aan je naam, adres en geboortedatum. Maar ook je burgerservicenummer of medische gegevens. Nu liggen ze nog overal verspreid bij organisaties, maar straks ben jij weer de eigenaar.

Een tikkie voor data

Wil iemand of een organisatie iets van je weten? Dan stuurt die een verzoekje. Een soort tikkie voor data. Als je akkoord bent, dan kan de ander dit voor een bepaalde periode bekijken. In de app van Schluss heb je altijd overzicht van wie toegang heeft of had tot welke persoonlijke gegevens.

UI en UX design

Het UI- en UX-design van de app is Evers en de Gier z'n pakkie an. De app moet er goed uitzien en passen bij wie Schluss is. Maar de gebruikerservaring gaat verder: wat wil de bezoeker doen en welke functionaliteiten zijn daarvoor nodig? En staat alle info op de plek waar de gebruiker het verwacht?

Voor iedereen toegankelijk

Het design van de app wordt inclusief. Iedereen moet de Schluss-app kunnen gebruiken. Niet alleen de early adaptors, ook de slow adaptors. Of ook wel: de digitaal laaggeletterden. Daarbij is het ontwerp maar ook leesbaarheid van de tekst essentieel: lettertype, lettergrootte en lengte van zinnen.

Als input gebruikt Evers en de Gier best practices en gebruikerstesten die gefaciliteerd worden samen met de Volksbank (eigenaar van bijvoorbeeld ASN Bank en SNS Bank).

Een club met impact

"Schluss staat voor een grote uitdaging. Daar komt ook nog eens bij dat ze niet de makkelijkste weg kan bewandelen, dat vraagt om een lange adem. Maar Schluss is een club met impact.

Ze werkt aan een nieuw internet. Een nieuwe manier van dataverkeer, waarbij de gebruiker de baas is. Ze zijn niet voor niets nu een
MyData Operator. Die vooruitstrevendheid en maatschappelijke bijdrage, dat is waarom we zo graag met Schluss samenwerken." Koen Evers, partner van Evers + de Gier

Schluss + Evers en de Gier

Evers en de Gier is al ruim 5 jaar betrokken bij Schluss, als vaste partner voor UI en UX. Zo ontwierp Evers en de Gier de huisstijl, maar ook de net vernieuwde website schluss.org.

What’s new?

Bekijk meer nieuws
Meer weten over dit project?
ferry@eversendegier.nl
010 213 00 39